Tips voor binnen

De Kalanchoë komt in vele variaties en kleuren en is bij uitstek een kamerplant. Voor iedereen die geen groene vingers heeft en uiteraard ook voor iedereen die dat wel heeft. Ze is bovendien ook een geweldige plant om te mixen en matchen met andere Kalanchoë variëteiten en andere groene of bloeiende kamerplanten. Mix met kleur en verschillende hoogtes, zo creëer je je eigen urban jungle in een handomdraai. Bovendien kun je haar op vrijwel iedere plek in huis neerzetten: ze is met een beetje daglicht namelijk al meer dan tevreden. 

Op welke manier heb jij het meest plezier van jouw Kalanchoë in huis? Lees verzorgingstips door en je zult maandenlang plezier hebben van deze veelzijdige en kleurrijke langbloeiers!

Hoeveel water geef ik aan mijn Kalanchoë, het is tenslotte een vetplant?

Geef jouw Kalanchoë in de zomer wekelijks een scheutje water, in de winter elke veertien dagen een scheutje water. Dit zal ervoor zorgen dat ze maandenlang plezier geeft en bloeit.

Geef ik mijn Kalanchoë eigenlijk ook plantenvoeding?

Ja, graag. Jouw Kalanchoë vindt het lekker wanneer je elke 2 à 3 weken een scheutje plantenvoeding (voor vetplant) bij het gietwater doet. Zo blijft ze nog langer mooi (zeker in de winter).

Wat is de beste temperatuur voor mijn Kalanchoë?

Kamertemperatuur is ideaal, maar jouw Kalanchoë doet het ook uitstekend bij temperaturen tussen 10° C en 25°C.

Mijn Kalanchoë heeft uitgebloeide bloemetjes, draai ik die eraf?

Voor een goede doorbloei raden wij aan de uitgebloeide bloemetjes van de Kalanchoë niet te verwijderen, zo voorkom je beschadiging van de bloemknoppen. Jouw Kalanchoë bloeit gewoon door.

Waar kan ik mijn Kalanchoë het beste in huis neerzetten?

Plaats jouw plantjes bij voorkeur op een lichte plaats. De Kalanchoë kan ook goed tegen felle zon, dus in een vensterbank op het zuidwesten moet geen probleem zijn. Zorg wel voor genoeg water.

Is Kalanchoë geschikt voor consumptie?

Nee, de Kalanchoë is een sierplant en niet geschikt voor consumptie. Don't try this at home or anywhere.

Wanneer kan mijn Kalanchoë naar buiten?

Zodra de nachtvorst voorbij is en de temperatuur boven 10°C is, kan de Kalanchoë naar buiten op het terras, het balkon, in de tuin en op de patio. Ga uit van half mei.