Duurzaam gekweekt

Niet alle plantjes zijn even groen. Maar met de kleurrijke Kalanchoë bent u ervan verzekerd dat de kwekers allemaal voldoen aan de strengste normen van het Floriculture Sustainability Initiative (FSI). Dit internationale platform ziet erop toe dat het kweken en veredelen van de Kalanchoë uitsluitend FSI-proof gebeurt. Zo is de Kalanchoë niet alleen een vrolijke gast in huis en de tuin, maar ook nog eens goed voor de planeet.  

Productie
De planten groeien onder optimale omstandigheden, bij een minimale input van warmte, elektriciteit en water met voedingsstoffen.

CO2
Kalanchoë-telers gebruiken ook massaal de CO2 die vrijkomt bij de industrie. Daarmee dragen zij bij aan het verminderen van het klimaatprobleem.

Water
De watersystemen op de bedrijven zijn volledig gesloten. Het water – inclusief de meegegeven voedingsstoffen – dat na een gietbeurt overblijft (drainwater), wordt gefilterd en door een ontsmettingsinstallatie geleid, waarna het geschikt is voor hergebruik.

Gewasbescherming
Kalanchoës zijn sterke planten, die bij de juiste verzorging weinig gevoelig zijn voor ziekten en plagen. Voor zover nodig, worden deze hoofdzakelijk bestreden met middelen met een zo laag mogelijke milieu impact of biologisch bestreden met vijanden en middelen van natuurlijke oorsprong.

Potgrond
Kalanchoë-telers en hun toeleveranciers maken gebruik van duurzame alternatieven, zoals houtsnippers, kokosvezel en kokoschips. Ze dragen hiermee bij aan de verduurzaming van kokosplantages in o.a. India en Sri Lanka.