Soorten en kleuren

Enkelbloemig
De enkelbloemige Kalanchoë is de oorspronkelijke vorm, met een enkele rij bloemblaadjes. De kleuren zijn onderling te combineren, maar een grote schaal met één kleur is ook schitterend. Voor een moderne uitstraling neem je glazen potten, gekleurde schalen of potten in beton-look. Of heb je een klassiekere smaak? Kijk dan ook maar eens rond bij onze inspirerende voorbeelden.

Gevuldbloemig
Deze worden ook wel gevuldbloemig of roosbloemig genoemd: de bloemen hebben meerdere lagen bloemblaadjes.
De mogelijkheden met deze Kalanchoës zijn eindeloos! Met wat simpele materialen, vazen, potten of schalen kun je naar je eigen smaak combineren en variëren. Klik voor voorbeelden op de afbeeldingen onderaan.

Specialty’s
Nieuw ontwikkelde Bell soorten met trossen lichtgroene, lampionachtige luchtkussentjes aan het eind van de bloemstelen. Er zijn ook Bells met oranjerode en roze bloemen, die ook erg goed naar buiten kunnen. Bells zijn rustgevend en intrigerend, kortom een plant waar je van blijft genieten!

Kalanchoë Garden
Kalanchoës doen het binnen en buiten fantastisch. Buiten kan de bloei uitbundiger zijn dan binnen. Een Kalanchoë die buiten staat, op het balkon of terras, in een bak of op de patio, is geen aparte soort.

Snij Kalanchoe
Nieuw is de Kalanchoe als snijbloem. Een prachtige kleurrijke toevoeging voor vele soorten boeketten.