Blog - Kalanchoë duurzaam van teelt tot thuis

Kalanchoë duurzaam van teelt tot thuis

Kalanchoës zijn kleurrijk, gemakkelijk te verzorgen en passen in ieder interieur en op elk terras. Inmiddels is er een brede collectie geweldige, kleurrijke kamer- en buitenplanten. Dat ze naast Easycare ook duurzaam zijn, weet nog niet iedereen. Zowel duurzaam geteeld als duurzaam als plant thuis, binnen of buiten.

Duurzaam geteeld

De Kalanchoë is een plant die zich heel goed duurzaam laat telen. Dit gebeurt in goed geïsoleerde kassen binnen gesloten teeltsystemen, waar het voedingswater consequent wordt hergebruikt. Veel kwekers passen duurzame energie toe, zoals restwarmte uit de industrie of aardwarmte. Tijdens de groei legt de Kalanchoë meer CO2 vast dan er vrijkomt bij de energieopwekking voor de teelt. De plant is weinig gevoelig voor ziekten en plagen en de meeste daarvan worden langs natuurlijke weg bestreden.

Planet proof

Alle leden van Always Kalanchoë zijn aangesloten bij het teeltregistratiesysteem MPS (Milieu Project Sierteelt). Daarnaast voldoen de bedrijven aan de internationale supermarktnorm Global Agricultural Practice (GAP) en zijn ze Socially Qualified (SQ). Voor de consument zijn deze certificeringen van de kwekers herkenbaar aan het label ‘On the way to Planet Proof’ dat men meestal terug kan vinden op de potcover. Zo leveren de veredelaars en kwekers van Always Kalanchoë duurzaam geteelde planten van topkwaliteit aan bloemenspeciaalzaken, tuincentra en ook aan de supermarkten waar Kalanchoes in alle maten, variaties en kleuren het gehele jaar door verkrijgbaar zijn.

Duurzaam thuis

Warm of koud, de plantencollectie van Always Kalanchoë kan ertegen. Deze vetplanten met prachtige bloemen bloemen vragen weinig verzorging en bloeien langdurig. De planten hebben eens per week een scheutje water nodig en in vakantietijd mag de interval best wat groter zijn. Geef eens per maand wel wat voeding mee aan het water. Op een zonnige, tochtvrije plaats voelen zij zich uitstekend. Uitgebloeide bloemetjes maken automatisch plaats voor nieuwe en verdwijnen vanzelf. Je kunt ze dus gewoon laten zitten. In de zomer buiten in het zonnetje gedijen ze uitstekend, omdat het een vetplant is! Je zult zien dat ze het zowel op een zonnige plek als een schaduwplek goed doen. Laat je inspireren door het veelzijdige, eigentijdse karakter van de Kalanchoë!