Blog - Kalanchoë voor het ultieme lentegevoel

Kalanchoë voor het ultieme lentegevoel

Ja ja, de dagen worden weer langer en lichter. Eindelijk! Bij de eerste zonnestralen willen we natuurlijk meteen naar buiten om de lente te proeven en de nodige vitamine D op te doen. En wat is er fijner dan dit op je eigen balkon te kunnen doen?

Met het voorjaar in gedachten ontstaat vaak de behoefte om je leven lichter te maken en te voorzien van meer kleur. denk hierbij aan een frisse lenteschoonmaak, of het opruimen van je kledingkast; de winterse materialen en kleuren maken plaats voor luchtig en kleurrijk. Tijd dus om ook je balkon op te fleuren en helemaal ‘lente-proof’ te maken. En laat de vrolijke Kalanchoë zich daar nou perfect voor lenen!

Nieuwe lievelingen

Kalanchoë is een sterke vetplant met kleurrijke bloemen en bestaat in verschillende soorten. De nieuwste variant stellen we graag even voor:

De Tiger is het stoere zusje onder de Kalanchoës en wordt gekenmerkt door contrasterende bloemen met mooie tekeningen. Het uiterlijk van deze bloem past bij de krachtige verschijning van de tijger, waar zij haar naam aan dankt. Weetje: de Tiger opent- en sluit haar bloemen volgens een dag en nacht ritme. Altijd leuk om te zien!

Vilosa heeft vier nieuwe eye-catchers voor op je balkon, ieder met een andere stijl. Of je nu voor een romantisch balkon gaat of je het liever minimalistisch houdt.

Femini Pink is een bijzondere Kalanchoë met gekartelde bladeren met een donkerpaarse rand en een waterval aan roze bloemen.

Sunny White is volledig gevuld met groen-wit-gekleurde bloemen die op bijzondere wijze bloeien. Met haar smalle gekartelde bladeren past deze trendy plant op ieder balkon.

Desert Surprise heeft een stoere uitstraling en minimalistische bloemen. Haar bladeren hebben een dierlijk patroon en zijn met hun ‘wild life’-uitstraling helemaal van deze tijd.

Dolly en haar groenroze bijna bell-achtige bloembladeren geven een balkon kleur. Met haar omlaaghangende bloemen en weelderige, breedgroeiende takken geeft Dolly haar eigenwijze stijl aan!

Ook voor mensen zonder groene vingers

Kalanchoë is de perfecte plant. Naast kleurrijk en vrolijk is deze plant ook geschikt voor de mensen met minder groene vingers; een echte EasyCare plant die weinig onderhoud nodig heeft. Ze kan zowel schaduw als volle zon hebben. Daarnaast kan ze goed tegen een beetje droogte, omdat ze een vetplant is. Ze heeft weinig verzorging nodig en geeft wekenlang veel bloemen. Dat maakt haar de ideale terrasplant, die je bovendien met een gerust hart achter kan laten tijdens de vakantie.

Maximaal genieten door de lange bloeitijd

Naast het gemak in onderhoud heeft dit fijne plantje ook nog eens een lange bloeitijd van wel 9 tot 10 weken. Dit betekent extra lang genieten van je sfeervolle balkon dat in bloei staat.

Ook als de bloemen uitgebloeid zijn kun je nog veel plezier beleven aan je Kalanchoë in de vorm van groene kamerplant. Verwijder de oude bloemetjes en zet de plant bijvoorbeeld in de slaapkamer. Het groene blad zorgt voor een gezonde bonus! In tegenstelling tot de meeste kamerplanten produceert de Kalanchoë in de nachtelijke uren zuurstof (via het proces van fotosynthese). Ideaal, want wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat extra zuurstof een diepere slaap bevordert en een beter uitgerust gevoel oplevert.

Mix en match

Dit vetplantje met kleurrijke bloemen is goed te mixen en matchen met allerlei soorten tuinplanten en prima te combineren met groene planten als klimop en siergrassen. Laat je vooral inspireren door de lichter wordende dagen, meestal het moment dat de behoefte om kleur in je leven aan te brengen aanwakkert. Maak er wat moois en kleurrijks van!