Een wereldreiziger in je achtertuin

De Kalanchoë behoort als familie tot de Crassulaceae. Deze zijn succulenten; dat betekent planten die vlezige bladeren of stengels hebben, meestal met sappige dikke bladeren; vetplanten dus. De Crassulaceae familie is zeer groot, er bestaan vele variëteiten en vormen, de bekendste zijn de veelkleurige Kalanchoë blossfeldiana hybriden. Genoemd naar Dhr. Blossfeld die in 1927 met succes de eerste planten teelde en verhandelde.

Deze planten komen in hun natuurlijke groeiwijze voor in grasland, steppen in Azië en Afrika, India.

De Kalanchoë is verkrijgbaar in diverse bloemkleuren (paars, roze, wit, lichtroze, rood en oranje) en in veel varieteiten. Ook zijn er Kalanchoes verkrijgbaar met verschillende kleuren bloemetjes. 

Kalanchoë is een kortedagplant. Dit betekent dat er bloemknoppen gevormd worden bij het korter worden van de dagen. Telers kunnen de plant in bloei trekken door te verduisteren of juist de bloei doen uitstellen door bij te belichten. Vandaar dat Kalanchoë op vele momenten van het jaar in de handel verkrijgbaar is.

Een van de redenen voor zijn populariteit is dat je wel ruim tien weken kan genieten van de prachtige bloemetjes die goed contrasteren op het donkergroene blad.

Kalanchoë is als vetplant gemakkelijk te onderhouden, we noemen haar ook wel de Easy Care plant. Sommige variëteiten zijn zelfs geschikt als terrasplant of als tuinplant in de zomer. Die kun je onder de naam Kalanchoë Garden vinden bij het tuincentrum of de ruim gesorteerde bloemen- en plantenspeciaalzaak.