Blog - Kerst, nieuwjaar en Kalanchoë

Kerst, nieuwjaar en Kalanchoë

2020. We zitten alweer in de laatste maand van dit bijzondere jaar en dat maakt altijd een beetje sentimenteel.

Dit jaar heeft nog maar eens benadrukt plezier te halen uit de kleine dingen in het leven. Stil te staan bij wat we thuis allemaal voor mogelijkheden hebben en dat je op veel verschillende manier jouw huis nog gezelliger kan maken met planten. Afgelopen jaar zijn er meer plantmoeders en -vaders opgestaan dan ooit. Groene planten en mooie bloeiers thuis te laten groeien en bloeien bleek een van de beste remedies te zijn als louterend tijdverdrijf met purpose tijdens de lockdown . Naast de nieuwe nationale sport wandelen. En beiden nieuwe hobby’s blijven waarschijnlijk nog lang hierna.  

Van buitenplant naar kamerplant

Het voorjaar stond in het teken van die eerste lockdown. De zon was volop aanwezig en relaxen in de tuin/op het balkon werd het nieuwe terrassen. Extra genieten was het om ons eigen buiten mooi te maken en op te fleuren met de altijd kleurrijke Kalanchoë’s. Door de lange bloeitijd en het feit dat Kalanchoë’s nauwelijks onderhoud nodig hebben en als vetplant zeer goed bestand zijn tegen de zomerse warmte, konden we tot ver in de zomer genieten van bloemenpracht in eigen tuin. Hebben jullie hier ook bewuster van genoten dit jaar?

Lockdown met uitbundige kleuren

Dit najaar heeft ook te maken gekregen met een lockdown, alles is opnieuw dicht en we zijn meer thuis met z’n allen. Thuiswerken is nog steeds de norm en ‘uit eten gaan’ doen we ook gewoon thuis. Sfeer in huis halen is daarom belangrijker dan ooit. En nu het bijna kerst is kunnen we helemaal los. Kerstslingers, kerstballen, slingers; allemaal perfect te combineren met Kalanchoë’s in de klassieke kerstkleuren als donkerrood of wit, maar zeker ook met de wat uitbundigere kleuren. Want; waarom ook niet? Je moet toch zelf de slingers ophangen in 2020 en in ieder geval het begin van 2021 en vieren wat er te vieren valt. Voeg daarom nog meer kleur en wat glitters toe aan deze donkere dagen! Let it shine!

2021: investeer in je leefomgeving

De trend voor het komende jaar is nog meer natuur qua kleuren en plantencollectie in alle kamers van het huis. Ons advies: investeer in jouw belangrijkste place-to-be voor dit moment. Maak het gezellig en groen en voeg met Kalanchoë’s in alle vormen en maten de juiste accenten toe in alle kamers van jouw huis. Van het opfleuren van je inmiddels permanente werkplek tot het brengen van rust en verbeteren van je slaapritme in je bad- en slaapkamer. De grootste trend voor het komende jaar wordt toch wel het op afstand bij elkaar kunnen zijn. Om je dierbaren te laten zien en voelen dat je aan ze denkt en bij ze bent door hen bijvoorbeeld een mooie Kalanchoë in hun favoriete kleur te geven. Hier hebben we in januari ook een mooie actie voor jou in petto. Blijf ons volgen dus 😉

Op naar mooie feestdagen en een nog mooier 2021!