Blog - Nieuwe kleurrijke Kalanchoes voor buiten en binnen

Nieuwe kleurrijke Kalanchoes voor buiten en binnen

Onze kwekers en veredelaars zijn dag in dag uit bezig met het telen van de mooiste, langbloeiende, sterke Kalanchoes. Daar komt veel bij kijken. Ook bij het ontwikkelen van nieuwe soorten, noviteiten zoals we dit noemen, komt er veel kijken. Met veel trots willen we daarom ook de nieuwe kleurrijke soorten van dit seizoen met jullie delen: de Tweed, Mini Red en Discodip. Het zijn Kalanchoes voor binnen en buiten met bijzondere kleuren en kleurcombinaties, dat maakt deze vetplanten met bloemen echt uniek.

Voor binnen en buiten

Voor alle Kalanchoe soorten geldt dat het geweldige sterke planten zijn voor binnen en in veel gevallen ook buiten. Ze kan zowel schaduw als volle zon hebben. Daarnaast kan ze goed tegen een beetje droogte,  omdat ze een vetplant is. Ze heeft weinig verzorging nodig en geeft wekenlang veel bloemen. Dat maakt haar de ideale terrasplant dus, die je bovendien met een gerust hart achter kan laten tijdens de vakantie. En met deze nieuwe varianten dus veelgekleurde bloemen waarmee je in een handomdraai je terras en tuin omtovert in een kleurrijk, bloeiend buiten!

 1. Nieuwe kleurrijke Kalanchoë: Tweed

  De nieuwste loot binnen het merk Calandiva is Tweed. Deze multicolor decoratieve Kalanchoë is zeer bijzonder, omdat deze plant niet uit één kleur bestaat. Wel drie kleuren in één plant sieren deze Diva! Je ziet witte, roze en gele bloemetjes verschijnen in één plant. Dat maakt de Tweed uniek en bij uitstek #AltijdKleurrijk! 

 2. Kalanchoë Mini Red

  Mini Red is een zeer unieke en verfijnde verschijning en vanaf medio juni 2019 verkrijgbaar in de winkel. Mini Red kenmerkt zich door zijn overvloed aan hele kleine rode bloemetjes. Het is een werkelijk prachtige bloemenzee. Een kant-en-klaar centerpiece voor jouw tuin- of eetkamertafel!

 3. Kalanchoë Discodip voor buiten

  Ook de Calanday outdoor collectie is weer uitgebreid! Discodip is de meest ideale plant om buiten neer te zetten. En het is geweldig om te zien hoe deze plant zo intens van kleur wordt. Deze Kalanchoë Discodip geeft veel bloemen en heeft een verassende uitstraling: elke dag een nieuwe verrassing en een mooie felle gele bloem die zich opent om vervolgens door te kleuren naar roze. De ideale tuinbloeier om je buiten in een handomdraai mee op te fleuren. En bij uitstek een verrassend cadeau!

 4. Rosalina Fantasia

  Afgelopen juni introduceerde KP Holland de nieuwe dubbelkleurige Kalanchoë Rosalina™ serie Fantasia. 3 fraaie, rijkbloeiende 2-kleurige Rosalina’s.

De trend is duidelijk gezet: veelkleurigheid in een plant is wat we bij alle nieuwe introducties terugzien. Daarnaast is de stylingtip voor buiten & binnen vooral veel mixen & matchen met Kalanchoes en andere planten voor het meest verrassende effect. Deze vier nieuwe Kalanchoes zijn verkrijgbaar bij de bloemenspeciaalzaak of de ruimgesorteerde tuincentra.