010524 5234

Onafhankelijk onderzoek

2021

De gemiddelde 100 dagen bloei voor Kalanchoë Garden is aangetoond met onafhankelijke onderzoeken in 2022 en 2023 van ruim 25 rassen, waarbij de planten door de gehele keten zijn getransporteerd en getest. Jaarlijks zal nieuw onderzoek worden uitgevoerd om de claim te valideren.

Het onderzoek is uitgevoerd voor bloeiende (inclusief herbloei) planten van de Kalanchoë Garden in terraspotten voor gebruik in West-Europa in de periode half juni tot eind september.

Herkenbaar

Jaarlijks wordt de professionele onderzoeksmethode gepresenteerd aan professionals (exporteurs en vakhandel). De Kalanchoë Garden zal herkenbaar zijn met het speciale ‘100days flowering-label'.

" We brengen Kalanchoë naar het hoogste niveau "

Productkwaliteit

Om de productkwaliteit te borgen worden de deelnemende kwekers en veredelaars actief betrokken ter bewustwording van dit aspect van Kalanchoë. Tevens wordt jaarlijks de uitbloeiproef met de producten van de verschillende kwekers herhaald. Op basis van de uitkomsten verbeteren de veredelaars hun genetica en wordt voorkomen dat minder presterende rassen op de markt komen.

De Royal FloraHolland Product Commissie (FPC) Kalanchoë bewaakt het proces en de testwijze.