Blog - Thuiswerken en lentekriebels

Thuiswerken en lentekriebels

Ok, we hebben het al gehad over de lentekriebels die steeds heftiger worden en de drang om je balkon/tuin te voorzien van kleurrijke planten. Heb je er ook al aan gedacht om, nu we massaal thuiswerken, je thuiswerkplek op te fleuren met bloeiende planten? Daar breng je nu door de aangescherpte maatregelen vrijwel al je tijd door, dan kan het maar beter een fijne en motiverende plek zijn. Vind je niet?

Wetenschappelijk onderbouwd dus

Dat planten vanachter je laptop ronduit gezellig en leuk om naar te kijken zijn weten we al lang maar er is meer! Uit onderzoek van de universiteit Wageningen zijn onder meer de volgende positieve effecten van planten op de werkplek naar voren gekomen.

Natuurlijke klimaatregelaar

Veel groen (in de vorm van planten dus) heeft een positieve invloed op de luchtvochtigheid in de ruimte. In de zomer zullen planten een werkruimte zelfs verkoelen. Handig en wel zo prettig! Het blijkt dan ook dat mensen een ruimte met planten minder snel te warm of te koud vinden. En dit scheelt weer een hoop gezeur tegen je huisgenoten/kinderen. Wat de sfeer in huis ook weer ten goede komt! Een win-win situatie wat ons betreft.

Blijer en productiever

Daarnaast hebben planten een groot (positief!) effect op je humeur tijdens het thuiswerken. Na het plaatsen van planten zouden de medewerkers een betere gemoedstoestand hebben en zelfs minder piekeren buiten werktijd. Ook zijn mensen tevredener over hun eigen functioneren en productiever. Kijken of het thuis ook werkt!

De ideale easy-care thuis-werk-plek-plant

Hoeveel planten telt de ruimte waarin je normaal werkt? En je huidige gezien-de-omstandigheden-werkplek? Te weinig waarschijnlijk en dat is zonde. Vaak is het opzien tegen onderhoud een reden om te kiezen voor geen planten of wat misschien nog veel erger is; kunstplanten. Maar Kalanchoës to the rescue!

Deze sterke vetplant met bloemen is verkrijgbaar in verschillende varianten en kleuren en in staat om iedere ruimte op te vrolijken. Daarnaast is het een echte easy-care plant. Kalanchoë is zeer onderhoudsvriendelijk. En daardoor ideaal voor als je druk aan het thuiswerken bent, want dan moet je aandacht toch voornamelijk naar je werk gaan. 😉

Tijd voor verandering

Genoeg redenen om wat fijne exemplaren aan te schaffen toch? Go green(er) and more colourful! Oftewel Altijd Kleurrijk met Kalanchoë.