Ultramoderne, goed geïsoleerde kassen zijn uitgerust met efficiënte verwarmingssystemen, energiebesparende scherminstallaties en computergestuurde klimaatregeling. De planten groeien onder optimale omstandigheden, bij een minimale input van warmte, elektriciteit en water met voedingsstoffen. Gemechaniseerde systemen voor het oppotten, intern transporteren en verwerken van de planten verlichten het werk en dragen bij aan goede arbeidsomstandigheden. Alle Kalanchoë.nl kwekers voldoen aan de hoogste productienorm MPS A en hebben allemaal het FSI label.
Kalanchoë-telers gebruiken ook massaal de CO2 die vrijkomt bij de industrie. Daarmee dragen zij bij aan het verminderen van het klimaatprobleem. Warmte die niet direct nodig is, wordt tijdelijk opgeslagen voor later gebruik. Geproduceerde elektriciteit die niet op het eigen bedrijf nodig is, gaat naar een collega of het net.
De watersystemen op de bedrijven zijn volledig gesloten. Het water – inclusief de meegegeven voedingsstoffen – dat na een gietbeurt overblijft (drainwater), wordt gefilterd en door een ontsmettingsinstallatie geleid, waarna het geschikt is voor hergebruik.
Kalanchoës zijn sterke planten, die bij de juiste verzorging weinig gevoelig zijn voor ziekten en plagen. Voor zover nodig, worden deze hoofdzakelijk bestreden met middelen met een zo laag mogelijke milieu impact of biologisch bestreden met vijanden en middelen van natuurlijke oorsprong.
Kalanchoë-telers en hun toeleveranciers spannen zich al jaren in om het gebruik van veen in potgronden terug te dringen en dit deels te vervangen door duurzame alternatieven, zoals houtsnippers, kokosvezel en kokoschips. Bijkomend voordeel van deze laatste producten is dat de Kalanchoë-telers hiermee ook bijdragen aan de verduurzaming van kokosplantages in o.a. India en Sri Lanka. Op hun ‘afval’ blijken planten namelijk prima te kunnen groeien. Dat is met recht een win-win situatie.
Ook voor consumenten is het niet moeilijk om hun Kalanchoë langdurig mooi, sterk en gezond te houden. Geef zuinig water en laat de bovenlaag van de grond tussen twee gietbeurten opdrogen. Wees ook zuinig met plantenvoeding, want als vetplant kan de Kalanchoë van nature met weinig toe. Wanneer u op uw Kalanchoë bent uitgekeken, kan deze zonder problemen bij het groenafval om te worden gecomposteerd. Ook daarom is Kalanchoë een plant om van ‘cradle to grave’ intens van te genieten.