Herkomst

Kalanchoë

De Kalanchoë behoort tot de familie van de Crassulaceae. Dit zijn succulenten; planten die vlezige bladeren of stengels hebben, meestal met sappige dikke bladeren; vetplanten dus. De Crassulaceae familie is groot, er bestaan vele variëteiten en vormen. De bekendste zijn de veelkleurige Kalanchoë blossfeldiana hybriden. Genoemd naar Dhr. Blossfeld die in 1927 met succes de eerste planten teelde en verhandelde. Deze planten komen in hun natuurlijke groeiwijze voor op graslanden en Steppe in Azië, Afrika en India.

Productie

Kalanchoë is een korte dag plant. Dit betekent dat er bloemknoppen gevormd worden bij het korter worden van de dagen. Telers kunnen de plant in bloei trekken door te verduisteren of juist de bloei doen uitstellen door bij te belichten. Vandaar dat Kalanchoë op vele momenten van het jaar in de handel verkrijgbaar is.

Maak kennis met de kwekers

Duurzaam gekweekt

Ultramoderne, goed geïsoleerde kassen zijn uitgerust met efficiënte verwarmingssystemen, energiebesparende scherminstallaties en computergestuurde klimaatregeling. De planten groeien onder optimale omstandigheden, bij een minimale input van warmte, elektriciteit en water met voedingsstoffen.