Veelgestelde vragen

Kalanchoë

Antwoord op de meest gestelde vragen vind je hier. Mocht het antwoord op je vraag er niet bij staan, neem dan contact met ons op.

Hoe lang bloeit een Kalanchoë?

Heel lang. Perioden van zeven, acht weken zijn geen uitzondering!

Wanneer zijn Kalanchoës beschikbaar?

Kalanchoës zijn vrijwel het gehele jaar beschikbaar.

Past een Kalanchoë ook in een arrangement?

Uitstekend. Overleg met de verkoper in het tuincentrum of je bloemist welke combinaties allemaal mogelijk zijn. Zij kunnen je ook helpen aan sierpotten, decoratiematerialen en handige tips. Gekleurde Kalanchoës contrasteren heel mooi bij groene planten en bladeren.

Kan je een Kalanchoë ook in een hangpot doen?

Geen enkel bezwaar. Het staat juist heel leuk om de Kalanchoë in een hangende pot te plaatsen. Als ze maar een lichte plaats hebben en als de grond matig vochtig blijft. Weer eens wat anders toch!

Kan ik Kalanchoës combineren?

Nou en of. Zij doet het goed met Kalanchoës in andere kleuren maar ook met andere planten. Nog leuker wordt het als je ze in creatieve bakken of kuipen (bij je tuincentrum of bloemist) plaatst en daar een mooi arrangement van maakt op je terras of in de tuin.

Zijn Kalanchoës eetbaar?

Ze zijn mooi en vrolijk, maar niet geschikt voor consumptie.

Hoeveel soorten Kalanchoës zijn er?

Er zijn ruim 50 soorten enkelbloemige Kalanchoës, ruim 40 soorten gevuldbloemige Kalanchoës. En daar komen regelmatig nieuwe soorten bij. Daarnaast zijn er diverse soorten Bladkalanchoës en Belltypes.

Wat is het verschil tussen een enkel- en gevuldbloemige?

Enkelbloemige Kalanchoës hebben één laag bloemblaadjes, gevuldbloemige Kalanchoës hebben twee of meer lagen bloemblaadjes.

Hoe moet ik een Kalanchoë verzorgen?

Zet haar op een matige tot lichte plaats, geef haar in de zomer elke week een scheutje water, in de winter elke twee weken en mest tijdens de groei wekelijks een beetje bij. Uitgebloeide bloemetjes niet verwijderen. Zomers kan de plant naar buiten. Binnenhalen voor de nachtvorst begint.

Kan ik zelf een Kalanchoë kweken?

Dat is helaas een beetje lastig. Om in bloei te komen heeft hij namelijk een donkere periode nodig.

Kan een Kalanchoë ook naar buiten?

Je Kalanchoë mag zeker naar buiten maar niet te vroeg. Wacht tot na half mei en dek de Kalanchoë de eerste tijd ‘s nachts af. Binnenhalen voor de nachtvorst begint!

Hoe lang kan een Kalanchoë staan in een huiskamer?

Kalanchoë’s zijn het hele jaar beschikbaar en mogen het hele jaar in de huiskamer staan. Ze staan al gauw 6-8 weken in bloei in de huiskamer. Maar ze vinden het veel leuker om in de zomer lekker naar buiten te gaan. Dat zie je dan ook. Want buiten bloeien ze uitbundiger en maken je nog vrolijker.

Worden Kalanchoës milieuvriendelijk geteeld?

Jazeker. De Nederlandse en Belgische Kalanchoë-kwekers, zuiveren en recyclen hun water en gebruiken uitsluitend verantwoorde middelen voor gewasbescherming en voeding. De meeste kwekers voldoen aan de MPS-A normen. Dit is de hoogste norm en staat voor een milieuverantwoorde teelt.

Waar komt de Kalanchoë oorspronkelijk vandaan?

De Kalanchoë is afkomstig uit Afrika (Madagascar) en Azië.