Kalanchoë garden

verzorgingstips

De collectie van Kalanchoë Garden is ideaal om een heel seizoen buiten te genieten van deze geweldige bloeiende vetplant. Gegarandeerd minimaal 100 dagen bloei. Meer informatie over de gegarandeerde bloeitijd lees je hier. Je herkent deze collectie bij uw bloemenspeciaalzaak of tuincentrum aan het label. 

Verzorgingstips

Op welke manier heb jij het meest plezier van jouw Kalanchoë Garden? Hieronder enkele vragen en antwoorden over de verzorging van de Kalanchoë als buitenplant.

Zet ik mijn plantjes met pot en al buiten of moet ik haar ompotten?
Het kan beide! Zet jouw Kalanchoë in een ruime pot of bak met andere Kalanchoës ergens in de tuinkamer, op het terras of in de tuin. Je kunt je Kalanchoë ook in de volle grond plaatsen, wacht hier wel mee totdat alle vorst uit de grond is. Om daarvan zeker te zijn kun je het best wachten tot half mei.

Kan ik mijn Kalanchoë in de volle zon zetten?
Zeker! Zet haar het liefst op een lichte plaats. Zelfs in de felle zon gedijt de Kalanchoë prima. Ze is een vetplant en vindt haar oorsprong op de steppe in Azië en Afrika: sterk dus!

Wat heeft mijn Kalanchoë nodig aan water en extra plantenvoeding?
Buiten bloeit zij nog rijker en uitbundiger dan binnen. En veel water heeft zij ook niet nodig: een matig vochtige grond is perfect. Maandelijks een scheutje plantenvoeding is voldoende.

Wat doe ik met de uitgebloeide bloemetjes van de Kalanchoë?
De uitgebloeide bloemetjes hoeven niet verwijderd te worden. zo voorkom je beschadiging van de bloemknoppen. Jouw Kalanchoë bloeit gewoon door.

Het is overdag heel lekker weer, maar 's nachts nog best koud, wat kan ik het beste doen met mijn terras Kalanchoës?
Haal de planten in het begin van het voorjaar 's avonds nog binnen als het onder de 10 graden is 's nachts. Vanaf half mei kun je er zeker van zijn dat je ze 's nachts ook gewoon buiten kan laten staan. Haal ze sowieso op tijd voor de eerste nachtvorst binnen. Dan gaat het genieten gewoon in huis verder!

Buitenplant

De Kalanchoë stamt af van een buitenplant die op de steppe op verschillende continenten te vinden was. Ze is dus van origine een sterke plant. Wat ze niet goed kan hebben is heel veel water. Verder bloeit ze buiten nog uitbundiger dan binnen kunnen we je garanderen.